Kasikisat tutustuttivat koululaiset Suurteollisuuspuiston eri ammatteihin

Suurteollisuuspuiston yritysten jokakeväinen yhteisponnistus Kasikisat kisattiin jo 16. kerran. Kisailemassa olivat viidestä eri koulusta kahdeksan kasiluokkalaista, neljä tyttöä ja neljä poikaa. Tänä vuonna mukana olivat Kokemäki, Eura, Ulvila ja Harjavallasta kaksi ryhmää.

Suurteollisuuspuiston yrityksistä järjestelijöinä toimivat Nornickelin lisäksi Boliden, STEP, Quant, Securitas ja Insta. Kasikisoissa oppilasryhmän mat¬kassa kulki Suurteollisuuspuiston yrityksistä opas, joka johdatteli oppilaat eri rasteille, osallistumatta itse kuitenkaan rasteille.

Nornickelin rasti oli ”nikkeligames”, joka on ollut yksi suosituimmista rasteista. Tehtävästä toiseen pääsi etenemään, kun edeltävä tehtävä oli hyväksytysti suoritettu. Aikaa oli ainoastaan 13 minuuttia. Kisailijat muun muassa mittasivat ph-arvoja, pohtivat nikkelin käyttökohteita sekä laskivat nikkelikatodin tilavuutta.

Kasikisojen tehtävissä punnittiin osaamisen lisäksi yhteistyötaidot. Ryhmien piti yhdessä löytää ratkaisu eri tehtäviin ja hienosti koululaiset selvisivätkin. Rastitehtävien lisäksi kisaajat tutustuivat Suurteollisuuspuiston eri yritysten ammatteihin. Esittelyssä oli muun muassa laborantin, suunnittelijan, puhdistusauton kuljettajan ja kunnossapitohenkilön tehtävät.

Katso video Harjavallan yläkoululaisten matkasta Kasikisoissa. Tämä ryhmä voittikin itse kilpailun. Onnea!