Nornickel Harjavallan blogi

Tässä blogissa kerromme kuulumisia Nornickel Harjavallan toiminnasta, viimeisimmistä kehityskohteista sekä muista ajankohtaisista asioista. Mukavia lukuhetkiä!

Blogin avauskirjoitus: Muutosten tuulia Harjavallassa

Tervetuloa Nornickel Harjavallan blogiin. Meillä Harjavallassa puhaltavat uudet tuulet. Uudistamme brändiämme, jonka taustalla on konsernin uusin strategialinjaus. Linjauksen avaintekijänä on koko tuotantoketjun hallinta, joka sisältää kaivostoiminnan, rikastuksen, sulatuksen ja jalostuksen. Viimeisen kahden vuoden aikana yritys on tehostanut monelta osin toimintaansa. Harjavallassa tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että olemme saaneet konsernin nikkelikiveä jalostettavaksi.

Oman nikkelikiven avulla saamme nostettua tuotantomääräämme ja tavoitteena on saada se täyteen kapasiteettiin vuoden 2017 aikana. Liiketoiminnan kehittämisen myötä tuotantoketjun yksiköt tulevat toimimaan yhdessä tehokkaammin ja vahvemmin kuin koskaan yrityksen historiassa. Tämä on meille Harjavallassa todellinen näytön paikka.

Turvallisuus ensin

Strategialinjauksen lisäksi turvallisuuskulttuurin kehittäminen on yksi tärkeimmistä painopisteistämme. Tavoittelemme kemianteollisuuden kärkikastiin pääsyä turvallisuusasioissa. Turvallisuus ei tule yksin, vaan siihen tarvitsemme jokaisen työntekijämme panoksen ja sitoutumisen. Olemmekin lähteneet rakentamaan turvallista työpaikkaa yhdessä osallistavalla tavalla. Muun muassa sisäisissä turvallisuuskoulutuksissa oma henkilöstömme on kouluttamassa sekä eri kehitysryhmissä on osaamista organisaation eri tasoilta.

Arvot ohjaavat jokapäiväistä tekemistä

Brändiuudistuksen myötä konserni on linjannut uudet arvot, jotka ohjaavat jokapäiväistä liiketoimintaamme sekä henkilöstömme työskentelyä. Arvot luotettavuus, vastuullisuus, kehittyminen, tehokkuus, osaaminen ja yhteistyö ovat toimintamme kulmakiviä. Arvot ohjaavat meitä kaikkia yhdessä toimimaan koko tuotantoketjun läpi ja auttavat reagoimaan muuttuvassa toimintaympäristössä sekä erilaisten haasteiden edessä.

Blogissa pääset jatkossa lukemaan kirjoituksia jokapäiväisestä arjestamme, ja siitä miten viemme strategiaamme käytännön toteutukseen ja kehitämme turvallisuuskulttuuriamme. Henkilöstömme ääni tulee kirjoituksissa kuuluviin muun muassa asiantuntijakirjoituksien ja uratarinoiden myötä.

Turvallista juhannusta!

Joni Hautojärvi